Futures

Futures worden ook wel Termijncontracten genoemd.

Een Future is een contract om in de toekomst een onderliggende waarde te verhandelen tegen een prijs die nu overeengekomen is.

U kunt handelen op indexen, grondstof of valuta. U kunt met dit product met een relatief kleine investering hoge rendementen behalen, maar u kunt ook uw inleg verliezen.
U kunt een contract verkopen (Future Short) of kopen (Future Long)

Het product is zeker niet geschikt voor beginnende beleggers. Elke dag worden de prijsverschillen verrekend. Vandaar dat u een bedrag moet reserveren (de margin) op uw beleggingsrekening. Dit bedrag is verschillend, afhankelijk van de grootte van het contractbedrag en de volatiliteit van de index, grondstof of valuta.

Vanwege het hoge risico handelt BZN zelf niet in futures. Heeft u voldoende vermogen (enkele tonnen vrij te besteden) dan kunt u overwegen om eens een contract op bijvoorbeeld de EUR/USD te kopen of verkopen. Daar wordt 24 uur per dag in gehandeld. U kunt dan ook een stoploss inleggen zodat een verlies wordt beperkt.

Wij zullen later met voorbeelden komen, waarbij u kunt zien hoe een en ander werkt. Wilt u eerder handelen, bel ons. Wij staan klaar, uiteraard gratis, met onafhankelijke adviezen.